İSTAF Geleneksel İftar sofrasında Siyasiler, Akademisyenler, Sanatçılar , STK  ve İş insanları bir araya geldi.

TAKİP ET

Uluslararası Bilim Düşünce ve Sanat Vakfı ve bağlı birimleri İstaf/IBC (İş Konseyi), İstaf/Kadın ve İstaf/Genç tarafından Bayrampaşa Wish More Otel' de tertiplenen 11. Geleneksel İftar Programına, yoğun ilgi

Uluslararası Bilim Düşünce ve Sanat Vakfı ve bağlı birimleri İstaf/IBC (İş Konseyi), İstaf/Kadın ve İstaf/Genç tarafından Bayrampaşa Wish More Otel’ de tertiplenen 11. Geleneksel İftar Programına, başta TBMM Başkan vekili ve Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili sayın Celal ADAN olmak üzere, Ak Parti Milletvekilleri, Adem YILDIRIM, Nilhan AYAN, Serkan BAYRAM, Harun KARACA, Mustafa BAŞ, Uluslararası Demokratlar Birliği Kurucusu Güleser TOPUZ, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila AYDINER ve Başkan Adayı Av. İlknur Kovaç BAYRAKTAR, MHP İstanbul İl Teşkilat Başkanı Yaşar KABA olmak üzere siyasetin üst düzey isimlerinin yanı sıra; Neredeyse İstanbul’un bütün kamu kurumlarının yöneticileri, Hakim ve Savcılar, Akademisyenler, Sanat Camiası ve İş Dünyasından da büyük bir katılım sağlandı.Her yıl ilgi ile beklenilen Geleneksel İstaf İftarı yine etkin programı ve nitelikli katılımcıların yoğunluğu ile gözleri üzerine çekmeyi başardı. 

İSTAF'a DESTEK SÖZÜ

TBMM Başkan vekili Celal ADAN konuşmasında İstaf vakfından övgü ile bahsederek, teşkilat yapısının siyasi partilerin ilçe teşkilatları ile yarışır şekilde olduğundan ve böyle nitelikli, entellektüel bir kitleyi her kuruluşun toplayamayacağından bahsetti. Yine meclis başkanı ADAN Türkiye şehitleri ve Gazze katliamına da dikkat çekti. Programdan ziyadesiyle mutlu ayrılan ADAN İstaf ailesine her daim destek sözü verdi.

MAZLUMLARIN SAVUNUCUSU OLACAĞIZ

İstaf Genel başkanı Yakup Yılmaz ise konuşmasında bahsettiği 3 farkındalık mesajı ile büyük yankı uyandırdı.  Başkan YILMAZ Uluslararası alanda, Filistin ve Gazze de olduğu gibi dünyanın her yanında katliama uğrayan mazlumların savunucusu olduğunu, devam eden bu katliamların normalleşme sürecine girdiğini ve bu durumu unutturmayacaklarından bahsetti. Ulusal alanda ise; STK temsilcilerini uyandırmak adına, tabela derneği mantığından çıkmayı, Devlete ve Millete fayda üretmeyi, aksi taktirde varoluşlarını sorgulaması gereğinden bahsetti. Yine bahsettiği diğer bir konu ise STK’ ların birçoğunun sadece seçim zamanlarında akla geldiğini ve bu durumun Türk Sivil Toplum kuruluşlarına yakışmayan bir durum olduğundan bahsederek, Siyasi aktörlerin ise bu kuruluşlarının yanılgısına düştüğünü oysa bu tür örgütlerin etkisel yansımalarının çok zayıf olduğunu ifade etti. Ülkeye fayda üreten Sivil Toplum Örgütlerinin Teşkilat yapılarının ise daha sadakatli ve daha birleştirici güçler olduğunu ifade etti.

Başkan Yılmaz’ ın bir diğer mesajı ise, siyasette, kamuda ve özel sektörde yaşanan nitelikli insan gücünün, niteliksiz kişiler tarafından sistem dışı bırakılmasıydı. Bu durumun devam etmesi durumunda siyasetin ve bürokrasinin yetkin olmayan insanlar tarafından çevreleneceği ve yönetimsel sorunların artacağının da altını çizerek, başarısızlıkların temel kaynağının liyakatsiz yöneticilerin alttan gelen idealist değerleri saf dışı bırakması olduğundan   bahsetti. Öte yandan davette her misafire özel yapılan çiçekler ve üzerindeki ‘Sevgi ile ekilen, emek ile büyüyen kardeşliğimiz ve birliğimiz daim olsun’ mesajı da özellikle bayan katılımcılar tarafından büyük taktir topladı. Davet, misafirlerin büyük övgüsüne nail oldu.

 

İSTAF Geleneksel İftar sofrasında Siyasiler, Akademisyenler, Sanatçılar , STK ve İş insanları